vineri, 1 mai 2009

Moartea din galantarele KFC, Mc Donald's si Pizza Hut



Cele două „înaripate” prezentate în imagine nu sunt personaje din filme de groază şi nici victime ale radiaţiilor. Animalele au fost fotografiate în 22 mai 2002 în grădina Universităţii din Rehovot (Israel). Ele sunt reprezentantele unei noi generaţii de pui „preparată” special pentru lanţuri de restaurante precum faimosul Kentucky Fried Chicken – KFC. Savanţii israelieni de la Departamentul de Agricultură al Universităţii Rehovot desfăşoară un proiect – a se citi experiment genetic - pentru a obţine pui cu carne cât mai suculentă şi mai săracă în grăsimi. Lipsa penelor, un alt rezultat al modificărilor genetice, scade costurile pe care fermierii le alocau în mod obişnuit ventilaţiei pentru a împiedica păsările să moară de căldură. Şi asta nu este tot. În „fermele-fabrici”, aşa cum sunt numite uzinele de creştere a animalelor, care în Occident iau din ce în ce mai mult locul micilor ferme, important este doar profitul. Pentru bani, omul se arată cea mai cruntă şi mai barbară dintre fiare. „Operaţiuni tehnologice” precum tăierea ciocului puilor pentru a-i împiedica să ciugulească, opărirea de vii, schilodirea şi mutilarea, fac parte din practicile curente pe care fabricile de carne de pasăre pentru KFC le urmează. Anual, 700 de milioane de pui sunt „crescuţi” în aceste fabrici. Sunt siliţi să-şi trăiască scurta viaţă în hale duhnind de amoniac de la descompunerea dejecţiilor. Abia au loc să se mişte (fiecare are alocat un spaţiu cât suprafaţa unei foi de hârtie), sunt trataţi cu brutalitate, suferind de fracturi ale oaselor în timpul manipulării, ori acestea cedează din cauza supraalimentării nenaturale pentru un cât mai mare spor în greutate. În cele din urmă, după doar două luni de viaţă, sunt măcelăriţi cu zecile de mii pe bandă rulantă. Organizaţiile pentru protecţia animalelor acuză KFC pentru aceste atrocităţi.
sursa: atac-online.ro

Niciun comentariu: