marți, 7 iulie 2009

Măicuţele de la Mănăstirea Cârnu s-au baricadat în interior, refuzand mutarea la mnastirea de calugari de la Poiana Mărului

Sătenii pichetează drumul de acces către mănăstire, pentru a se asigura că nimeni de la Episcopie nu se poate apropia de chilii. Poliţiştii şi jandarmii stau şi ei de veghe pe uliţele care duc către Mănăstirea Cârnu.

De cinci zile încearcă Episcopia să mute măicuţele de la Cârnu la mănăstirea de călugări de la Poiana Mărului. Prima încercare a eşuat după ce acestea au fost primite cu scandal atât de feţele bisericeşti, cât şi de localnici. Luni, pe fondul tensiunilor, stareţa Mănăstirii Cârnu a ajuns împreună cu o altă măicuţă la spitalul din Nehoiu, în urma unor crize de hipocalcemie. Vestea i-a îndârjit şi mai mult pe săteni.

Ultima tentativă a Episcopiei Buzăului şi Vrancei de a le muta pe maicile de la Cârnu s-a produs în weekend, însă trimişii Preasfinţitului Epifanie Norocel au fost întâmpinaţi de furia sătenilor şi a maicilor.

Zeci de enoriaşi de pe Valea Buzăului s-au revoltat, pe 1 iulie, în momentul în care mai mulţi preoţi au venit la mănăstire şi le-au preluat pe măicuţe, cu bagaje cu tot, pentru a le muta la mănăstirea de călugări de la Poiana Mărului. Aici, maicile au fost întâmpinate cu scandal şi, în cele din urmă, au revenit în mănăstirea Cârnu, unde s-au izolat până la o nouă decizie a Episcopiei.

Niciun comentariu: