sâmbătă, 29 noiembrie 2008

New Age - IMPARATIA SATANEI


Problema pastorala cu care ne confruntam in anii pe care ii parcurgem este îndruntarea noii erezii de dimensiuni planetare care se numeste Noua Eră, sau aşa cum o numesc unii, Noua Eră a Vărsătorului. Iată câteva dintre nesajele pe care această nouă mişcare universală vine să le transmită:
- Vine o Nouă Eră. Binele şi răul, Dumnezeu şi Lucifer sunt două puteri care se completează reciproc. Toţi suntem purtători de energie, avem puteri intuitive, extra senzoriale, magice, supraomeneşti şi puteri ale minţii cu însuşiri tămăduitoare;
- Reîncarnarea este speranţa omului contemporan şi constituie dogma ascunsă a creştinismului;
- Vrăjitorii sunt persoane greşit înţelese, dar, de fapt, ei sunt cei care cunosc tainele ascunse ale naturii;
- Stelele descoperă oamenilor dorinţele lor ascunse, îl povăţuiesc şi-l ocrotesc.
- Hristos nu a fost Dumnezeu şi Om, ci unul dintre marii iniţiaţi, mentorul Erei Peştilor, care acum ia sfârşit.
Această nouă eră este propovăduită de toate organizaţiile oculte, ezoterice, yoghine, masonice etc. Astfel se face cunoscută incă de la început premiza antihristică a acestei teorii. Şi aceasta deoarece, pe de o parte temelia ei, adică astrologia, este incompatibilă cu Credinţa Ortodoxă, iar pe de alta deoarece argumentul că era lui Hristos a trecut şi că acum aşteptăm un nou hristos este complet antihristică, potrivit cu spusa Sf. Apostol Pavel în epistola către evrei:
"Iisus Hristos ieri şi astăzi şi în veci Acelaşi".

Niciun comentariu: