vineri, 17 iulie 2009

Fabrica de diplome universitare "Spiru Haret" s-ar putea inchide

Cu un rector cu rădăcini în comunism şi cu zeci de profesori influenţi la catedră, universitatea privată ignoră avertismentele ministerului şi continuă admiterea.

Fără să ţină cont de toate vocile care îi pun la zid, convinşi fiind că „nimeni nu-i va putea opri”, mai marii Universităţii „Spiru Haret” (USH) continuă nestingheriţi să primească la înscriere, chiar în aceste zile, sute de candidaţi pe care îi ademenesc cu o reclamă falsă, după cum susţin oficialii Ministerului Educaţiei.
Între timp, pentru a intra la examenul de ieri, candidaţii la titularizare, absolvenţi USH, s-au văzut nevoiţi să declare pe propria răspundere că specializarea urmată e acreditată, chiar dacă acest lucru nu e adevărat.

Cine îi dă curaj USH să înfrunte sistemul: un rector cu CV impresionant - Aurelian Bondrea, plastograful diplomelor Elenei Ceauşescu - şi profesori cu nume sonore şi funcţii în importante instituţii ale statului.

Un profesor la peste 300 de studenţi

Reprezentanţii USH consideră numele sonore un punct forte. Notorietatea nu e însă de ajuns când vine vorba despre procesul de învăţământ. Instituţia are aproape 1.000 de cadre didactice la 312.000 de studenţi. Adică un profesor la peste 300 de studenţi. Cu toate acestea, şi în ciuda acuzelor aduse de Ministerul Educaţiei, calendarul admiterii la USH nu suferă modificări.
„Păi, la calitatea învăţământului, la dotările pe care le avem, cadre didactice şi inclusiv ca sistem, nu cred că ne pot opri admiterea. Aţi văzut că au stat televiziunile la poarta noastră şi i-au întrebat pe copii dacă în condiţiile date se mai înscriu şi au spus că da. Deci...”, a explicat pentru EVZ George Nicolau, purtătorul de cuvânt de la „Spiru Haret”.
sursa: evz.ro

Niciun comentariu: